Behandling
Praktisk om hypnosebehandlingen i Aarhus Hypnoseklinik
En hypnosebehandling i Aarhus Hypnoseklinik vil foregå ved, at du først ser en video som fortæller om hypnose, og udfylder formularer der spørger ind til din problemstilling, så mød gerne 10 minutter før ved første session.
Inde ved selve sessionen får jeg klarlagt hvad dit problem er, og hvad det er du ønsker at opnå istedet.
Du vil kunne få forklaret, hvordan hypnosen kommer til at foregå og du kan få besvaret eventuelle spørgsmål om hypnose. Jeg vil så guide dig ind i en hypnotisk tilstand, hvor vi kan få fat i nødvendige ressourcer, finde en skjult årsag til problemet eller ændre på sindstilstande.
Jeg har tavshedspligt, så alt vi snakker om er fortroligt og bliver ikke delt med andre, medmindre det på forhånd er aftalt.
Der vil ikke være to sessioner der er ens og forandringerne vil ske på forskellige måder afhængig af problemets karakter. Du vil herefter komme helt tilbage til din normale tilstand og sikkert føle dig dejlig behageligt til mode. Hele forløbet vil typisk vare 1-1,5 timer.
Jeg tror, at den person, der har et problem, er den der kender problemet bedst og vil derfor selv kunne finde frem til løsningen af problemet ved en passende assistance.
Under et terapi forløb kan du blive bevidst om dine egne strategier, og det vil derved blive muligt for dig, at forandre dem.
De forandringer du oplever i terapien, vil gøre det muligt for dig, fremover at klare de problemstillinger du havde i hverdagen på en ny måde. For idet du opdager, at der er andre måder du kan opleve problemet på og på hvordan du oplever dig selv som person, vil der automatisk ske en forvandling, der vil få dig til at vokse som menneske og få dig til at blive den person du ønsker at være.
Hypnose og NLP terapi er terapeutiske teknikker, der er blevet kendt og anerkendt for deres kortvarige og målrettede forløb.
Jeg har valgt at specialisere mig i disse terapeutiske fremgangsmåder netop på grund af deres meget målrettede strategi.
Selvom nogle problematikker kan håndteres på bare én session, skal man altid være indstillet på flere sessioner, for man oplever ikke altid forandringerne efter første session.
Min terapi tager udgangspunkt i de forudsætninger som NLP’s metoder er baseret på. Nogle af de vigtigste NLP forudsætninger, er:
- Mennesker har alle de ressourcer, de har brug for for at nå deres mål
- Hver enkelt menneske oplever ikke verden, som den er – vi oplever en model af verden. Med andre ord: Kortet er ikke landskabet
- Hvis vi ændrer vores kort over verden, vil vi også ændre vores sindstilstand
- Respekt for andre menneskers model af verden
- Der er en positiv hensigt bag enhver adfærd (dette er ikke det samme som at acceptere den, og det kan godt være, at den virker negativt på andre mennesker)
- Mennesker træffer de bedste afgørelser, de kan, på baggrund af de ressourcer, de har til rådighed
- Der eksisterer kun feedback, ikke fejltagelser
- Min adfærd er ikke min identitet
- Vanskeligt stof kan læres ved at bryde det ned i mindre portioner
- At kunne vælge er bedre end ikke at kunne vælge
Kontakt hypnotisøren i Aarhus hypnose klinik
Video med oplevelse af behandling
Her kan du se et TV klip hvor en mand fortæller om sin oplevelse med hypnose ved Hypnose.dk
Flyskræk kureret med hypnose TV2 Østjylland
Hvad er hypnose
Her er en video med en kort beskrivelse af, hvad hypnose er:
Hypnose Etik – De etiske regler for hypnotisører
Hypnose og etik er to ord der bør høre tæt sammen. For Århus hypnose klinik er etik et vigtigt omdrejningspunkt, som ligger til grund for hypnose behandlingen. Dette er blandt andet grunden til, at behandlingen udføres af en RAB hypnotisør, som er underlagt strenge etiske krav.
Som RAB hypnotisør skal man følge nogle etiske regler, som sikrer dig en forsvarlig, etisk behandling. For hypnotisører der er Registrerede Alternative Behandlere – RAB skal man leve op til DAKOBE’s etiske regler som er beskrevet herunder, og gælder som etiske regler for alle seriøse alternative behandlere, for at sikre en god etik i hele den alternative behandler verden:
§ 14 Etiske regler for DAKOBE
DAKOBE’s etiske regler skal tjene til at styrke god og forsvarlig klientbehandling samt til opretholdelse af et godt kollegialt forhold mellem alternative behandlere. Medlemmerne skal nøje sætte sig ind i de etiske regler og handle i overensstemmelse med disse.
Stk. 1 Enhver alternativ behandler skal udøve sin gerning omhyggeligt og samvittighedsfuldt, og efter bedste evne hjælpe klienten til at genvinde sit helbred og til at bevare det. Klienten skal støttes i selv at tage ansvar for sit helbred. Endvidere skal enhver alternativ behandler give klienten en saglig og nøgtern information om behandlingen, og hvilke forventninger klienten kan have til denne.
Stk. 2 En behandler må ved undersøgelse og behandling af en klient kun gøre brug af metoder og midler, som er forsvarlige ud fra de teorier, filosofier m.v., som den enkelte alternative behandler behersker. Ved afprøvning af nye metoder, skal klienten informeres og indvillige deri.
Stk. 3 Den alternative behandler må ikke fratage klienten lægeordineret medicin eller foreslå ændring i doseringen. Behandleren er forpligtiget til at anbefale patienten at søge læge m.v., hvor dette må anses for indiceret.
Stk. 4 En behandler er berettiget til at standse et behandlingsforløb, der efter behandlerens skøn ikke giver de ønskede fremskridt.
Stk. 5 En behandlers opførsel, undersøgelses- eller behandlingsmetoder, må ikke virke krænkende. Der skal ligeledes handles økonomisk ansvarligt i forhold til klienten, og ikke benyttes uværdige metoder til forøgelse af indtægten.
Stk. 6 Alle behandlere skal føre optegnelser (journaler) over deres behandlinger af den enkelte bruger, herunder om indikation, behandling og den information der er givet. Klientjournaler skal opbevares på en forsvarlig måde, jfr. ”Lov om behandling af personoplysninger”.
Stk. 7 En behandler må aldrig overfor klienten udtale sig om, at en bestemt behandlingsform kan helbrede en bestemt sygdom.
Stk. 8 En alternativ behandler skal vise respekt for kollegaer og andre faggrupper.
Stk. 9 En behandler skal være opmærksom på udtalelser til presse/medier, så det ikke har en sådan karakter, at det kan fremkalde ubegrundet eller unødig sygdomsangst.
Stk. 10 Lægeloven gælder også for den alternative behandler – f.eks. §§ 23 – 26 angående kvaksalveri. Alternative behandleres tavshedspligt er omfattet af Straffelovens § 264 D. Alternative behandlere skal overholde gældende dansk lovgivning.
Stk. 11 En behandler skal ved annoncering og reklamering overholde ” Lov om markedsføring af sundhedsydelser”.
Stk. 12 Et medlem må gerne indgå i samarbejde med læger og sygehuse samt deltage i videnskabelige forskningsprojekter.
Stk. 13 Overtræder en RAB-behandler de etiske regler, kan behandleren indberettes for Etisk Råd.
Etiske regler FaDP
Da jeg er medlem af Foreningen af Danske Psykoterapeuter – FaDP skal jeg ligeledes opfylde FaDP’s etiske krav:
Etiske regler for psykoterapeuter der er medlem af FaDP:
§ 1. En psykoterapeut skal støtte en klients eget ønske om udvikling og psykisk sundhed, og respekten for klienten går forud for psykoterapeutens interesser.
§ 2. Psykoterapeuten har tavshedspligt om alle forhold vedrørende klienten, herunder om der foreligger et klientforhold.
§ 3. Psykoterapeuten skal ligeledes sikre tavshedspligten om klienten både i grupper og under supervision.
§ 4. Psykoterapeuten er ikke undergivet tavshedspligt, hvis det kan være til fare eller skade for en af parterne eller andre.
§ 5. Psykoterapeuten kan ikke indhente eller udlevere oplysninger om en klient uden dennes samtykke.
§ 6. Al journalføring, bånd, videooptagelse m.v. må kun ske med klientens samtykke og fulde aktindsigt, og skal opbevares så tavshedspligten sikres fuldt.
§ 7. Psykoterapeuten må ikke udnytte sin funktion som terapeut, hverken til fordel for sig selv eller til skade for klienten.
§ 8. Psykoterapeuten må ikke have intim eller privat omgang med en klient. Ligeledes skal forretningsmæssig omgang undgås, det neutrale professionelle terapeutiske niveau skal bevares fuldt intakt også efter afsluttet behandling.
§ 9. Psykoterapeuten skal henvise klienten til anden behandling, hvis den professionelle terapeutiske kontaktform ophører, eller terapeuten ikke er kompetent til at arbejde med de problemer / udviklingsønsker eller opgaver klienten har.
§ 10. Psykoterapeuten har ansvar for, at en igangværende terapi altid afsluttes på en terapeutisk forsvarlig måde, evt. ved henvisning til anden relevant form for terapi eller en anden terapeut.
§ 11. Psykoterapeuten har ansvar for sit faglige niveau ved at tage supervision og efteruddannelse.
§ 12. Hvis psykoterapeuten får personlige problemer, skal denne søge støtte til, hos egenterapeut og / eller supervisor vurdering af egen faglig habilitet.
§ 13. Psykoterapeuten har ansvar for at informere klienten om terapeutens etiske regler og andre relevante forhold, fx til offentlige myndigheder, og skal selv have et regelret forhold til både myndigheder og kolleger.
§ 14. Brud på de etiske regler kan medføre eksklusion fra foreningen.